EMPIRE STATE BUILDING – IKONA W PORTFELU REIT-A

31 lipca 2018

Empire State Building to, obok Statuty Wolności, napisu Hollywood i Mount Rushmore National Memorial (popiersia czterech prezydentów USA wykute w skale na górze Rushmore) jedna z najsłynniejszych ikon Stanów Zjednoczonych i najsłynniejszy budynek świata.

Empire State Building to także ikona sektora amerykańskich REITów. Budynek ten, jest obecnie w portfelu amerykańskiego funduszu dywidendowego – Empire State Reality Trusts, który specjalizuje się w inwestowaniu w nieruchomości biurowe w Nowym Jorku  http://www.empirestaterealtytrust.com/.

Empire State Building swoją nazwę wziął od nieoficjalnej nazwy stanu Nowy Jork – Empire State. Został zbudowany w latach 1929 – 1931 i od tego czasu jest jednym z symboli miasta oraz Stanów Zjednoczonych. Wjazd na 86. piętro i możliwość podziwiania panoramy Nowego Jorku to doświadczenie bezcenne! No może nie dosłownie, bo trzeba za nie zapłacić konkretną kwotę.

Empire State Building to jeden z największych wieżowców w Stanach Zjednoczonych i atrakcja Nowego Jorku, którą koniecznie trzeba odwiedzić. Panorama miasta z góry pozostanie na zawsze w pamięci!……..

(fragment bloga Lazurowy Przewodnik)