PULS BIZNESU REKLAMUJE KSIĄŻKĘ WYDANĄ PRZEZ FUNDACJĘ

12 lipca 2017

Wszystkich zainteresowanych tematyką real estate investment trust zapraszamy do lektury książki Grzegorza Mizerskiego – “Real Estate Investment Trusts (REITs) – efektywne inwestowanie  na rynku nieruchomości”, której współwydawcą była Fundacja Edukacji i Badań nad REITs.

Książka jest próbą przybliżenia zasad funkcjonowania funduszy dywidendowych typu REITs. Jej lektura pozwoli czytelnikowi zapoznać się z rozwiązaniami dotyczącymi REITs, ocenić ich atrakcyjność inwestycyjną i być może zachęci do budowania oszczędności z wykorzystaniem opisywanych instrumentów.

Ostatnio, książkę szeroko reklamuje Puls Biznesu. Autor publikacji  – K.Kosiński,  skupia się co prawda przede wszystkim na  autorze przedmowy do niej (profesor Adam Glapiński), dopatrując się zmiany opinii profesora na zagadnienie wprowadzenie REITs do Polski i robiąc sensację. W naszej opinii taka sytuacja nie miała miejsce, a prof. Glapiński – jak na naukowca  i szefa Banku Centralnego przystało – koncentruje się na szczegółowych zagadnieniach, w tym bezpieczeństwie inwestorów. Osądźcie Państwo sami – skan artykułu w załączniku.

Skan artykułu w załączniku

Puls Biznesu